Moeder geeft 7 weken oude dochtertje borstvoeding, maar dan gebeurd het onwerkelijke.

Kassy Hovenga had haar pasgeboren dochtertje McKenna naar een baseballwedstrijd gebracht. De twee waren aanwezig om te supporteren voor Kassy’s echtgenoot, en McKenna’s papa Lee, die in een wedstrijd speelde later die avond.

De tragedie sloeg toe. Kassy was zich aan het klaarmaken op borstvoeding te geven aan McKenna toen de baby werd geraakt door een afgeweken bal, meldt de New York Post. De bal raakte McKenna op haar hoofdje, en had daardoor enkele schedelbreuken, twee hersenbloedingen en verschillende beroertes als gevolg. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht voor ze naar een gespecialiseerd ziekenhuis werd overgebracht met de helikopter in Minnesota. Het was daar dat de dokters ontdekten dat ze hersenbloedingen had. Aanvankelijk hadden de dokters moeite om de hersenbloedingen te controleren. McKenna wed in coma geplaatst om haar hersenen te beschermen tijdens de behandelingen. De prognose was duidelijk niet goed. En toch, begonnen er allerlei rare dingen te gebeuren. Eerst werd een Facebookgroep opgericht in naam van McKenna. Ze kregen al snel 100.000 volgers die allen hun steun uitdrukten aan McKenna en haar familie. En dan plots – net alsof de donkere hemel werd opgeklaard – stopten haar hersenbloedingen. De dokters konden haar wakker maken uit haar coma.

Plots begonnen de mensen in haar kamer te beseffen dat McKenna aan het rondkijken was, en volledig bewust was dat haar ouders aan haar zijde stonden. Ze kan nu langere perioden na elkaar wakker blijven, en het geluid van haar moeders stem herkennen. Tezelfdertijd wist de familie dat het nog niet helemaal goed was. Haar moeders recente berichtje zegt: “McKenna is stabiel. Ze zal een bronchoscopie ondergaan. Bronchoscopie is een procedure waar er binnenin de longen wordt gekeken. Ze brengen een buisje naar binnen, schijnen een lichtje met een kleine camera langs de neus of mond, in de luchtpijp naar de longen.” “Dit is een echte rollercoaster.” Kassy en Lee zijn dankbaar voor alle steun die ze gehad hebben van mensen, waaronder ook degenen die geld hebben ingezameld voor haar medische zorgen. Tot zover werd er 70.000 dollar ingezameld. “We horen deze ongelukken elke dag op het nieuws, en we bidden elke dag voor voor kinderen die slachtoffers zijn van deze tragische incidenten,” schreef Lee op Facebook.

Bekijk de beelden in de volgende video:

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Tis Wat