Rugpijn én grieperigheid kunnen duiden op deze vervelende nierontsteking

Het kan gevaarlijker voor je gezondheid zijn dan gedacht. Op het moment lijkt het wel of heel Nederland last heeft van de griep.

Een verzwakt afweersysteem kan er al snel voor zorgen dat je de griep te pakken krijgt. Je voelt je rillerig, hebt last van een flinke koorts en het kost je veel moeite om van het bed naar de bank te lopen. Maar heb je deze gevoelens ook in combinatie met rugpijn? Dan kan het duiden op iets anders! Plotse pijn in je rug of zij kan een teken zijn dat je een nierbekkenontsteking hebt.

Wat is een nierbekkenontsteking eigenlijk? In je nier zit een holte die ook wel de nierbekken genoemd wordt. Wanneer dit gedeelte ontstoken raakt, merk je dit gelijk aan je lichaam. Ineens kan je erg snel ziek worden en een daadwerkelijke nierbekkenontsteking kun je aan de volgende symptomen herkennen:
-pijn in je rug of zij, aan één of beide kanten
-misselijkheid (vaak overgeven)
-koude rillingen
-hoge koorts
-troebele plas of bloed in de urine
-Blaasontsteking

Deze klachten worden vaak aangezien voor een blaasontsteking, wat in realiteit veel vaker voorkomt dan een nierbekkenontsteking. Dit lijkt zo op elkaar, omdat de ontsteking van de nierbekken vaak ontstaat in de blaas. Vanuit hier zwemmen de bacteriën via de urineleiders naar de nieren. Uiteindelijk wordt er een ontsteking in het nierweefsel veroorzaakt door de bacteriën die in de nierbekken terecht zijn gekomen.

Bekijk ook deze video:

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Tis Wat