Foto van tiener die haar rokje optilt om te poseren gaat nu het hele internet over!

Je ziet nooit aan de buitenkant aan mensen of zij ziek zijn of niet. En vele mensen lopen niet met zijn of haar ziekte te koop omdat het een dagelijkse strubbeling is. Aimee heeft de mensen op het sociale media even de ogen geopend.

Aimee is 19 jaar en woont in Liverpool, zij leeft heel anders dan de rest van haar leeftijdsgenoten. Het feit is, is dat zij met een vreselijke ziekte dagelijks te maken heeft. Omdat zij een hoop foto’s tegen kwam met dat je je gewicht moet aanvaarden, bedacht ze dat er bijzonder weinig foto’s rond gaan van meisjes met een beperking. Toen ze 11 was, kreeg zij te horen dat ze de ziekte van Crohn had. Deze ziekte leidt tot ontstekingen van de ingewanden. De symptomen zijn bloederige diarree, vreselijke pijn, vermoeidheid en ernstig gewichtsverlies. Ze kreeg vier jaar na haar diagnose een stoma, dit gebeurde nadat er een groot stuk van haar dikke darm werd weggehaald.

Er bestaat geen remedie tegen deze ziekte, maar sinds dat zij een stoma heeft is haar toestand verbeterd. Ze is niet beschaamd dat ze een stoma draagt en plaatste daarom op Facebook zelgs enkele weinig verhelende foto’s. “Ik heb er nooit problemen mee gehad, maar blijkbaar kunnen anderen dit niet of moeilijker aanvaarden. Dus zeg ik dit: niemand zal het weten tenzij je het hen vertelt.” “Mensen die het weten zullen van je blijven houden en je mooi vinden.” “Je ziekte is niet iets om je over te schamen!”

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Tis Wat